Patru banci din Statele Unite ale Americii si-au inchis portile saptamana aceasta, numarul falimentelor atingand pragul de 143, peste cel din 2009, anunta Reuters.
Autoritatile americane au inchis anul trecut 140 de banci. Desi ritmul falimentelor este mai rapid in 2010, valoarea costurilor suportate de Autoritatea Federala de Asigurare a Depozitelor este mai mica.

Valoarea activelor detinute de bancile americane care s-au prabusit in 2009 se ridica la 169,6 mld. dolari, fata de cifra inregistrata pana acum in acest an, de 89,3 mld. dolari, potrivit autoritatilor de garantare.

Bancile preluate saptamana aceasta sunt K Bank of Randallstown, Maryland (cu active de aproximativ 538,3 mil. dolari si depozite de 500,1 mil. dolari), Pierce Commercial Bank of Tacoma, Washington (active de 221,1 mil. dolari si depozite de 193,5 mil. dolari), Western Commercial Bank in Woodland Hills, California (active de 98,6 mil. dolari si depozite de 101,1 mil. dolari) si First Vietnamese American Bank, Westminster, California (active de 48 mil. dolari si depozite de 47 mil. dolari).

Preluarea bancilor va genera costuri de 254,5 de milioane de dolari pentru autoritatea de garantare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri