Mai multi analisti chestionati de Reuters au anticipat o crestere de 20% a profitului operational in iulie-septembrie, scrie Mediafax.

Vanzarile de bere au avansat, in volum, cu 6%, la 33,9 milioane de hectolitri, in timp ce veniturile nete au urcat cu 8%, la 17,7 miliarde de coroane (3,28 miliarde dolari).

"Vedem semne ale revenirii pietei in Europa de Est, insa conditiile ridica probleme in mai multe state din Europa nordica si vestica. Compania va fi afectata, pe viitor, de cresterea costurilor de productie si va trebui sa majoreze preturile la vanzare", a declarat directorul general al Carlsberg, Jorgen Buhl Rasmussen.

In Europa de Est, profitul operational a crescut cu 27%, la 1,97 de miliarde coroane (365,7 milioane dolari). Vanzarile s-au situat la 14,7 milioane de hectolitri, cu 3% peste nivelul celui de-al treilea trimestru al anului trecut. Veniturile nete au avansat cu 17%, la sase miliarde de coroane (1,11 miliarde dolari).

Citeste si:

"Trendurile de pe toate pietele est-europene s-au imbunatatit, iar toate pietele au crescut in trimestrul trei, datorita ameliorarii conditiilor macroeconomice si increderii consumatorului, dar si vremii calde", se arata intr-un comunicat al producatorului de bere.

Compania anticipeaza ca Europa de Est va inregistra in ultimul trimestru venituri semnificativ mai mici decat cele din aceeasi perioada din 2009.

Totodata, Carlsberg estimeaza pentru ansamblul acestui an un profit operational de peste 10 miliarde de coroane daneze (1,85 miliarde dolari), fata de 9,39 de miliarde de coroane (1,74 miliarde dolari) in 2009. Anterior, estimarea companiei se situa la 10 miliarde de coaroane.