Profitul operational al Carlsberg a crescut cu 26% in T3

Profitul operational al Carlsberg, al patrulea producator de bere la nivel mondial, a crescut cu 26% in trimestrul al treilea, fata de perioada similara din 2009, la 4,17 miliarde coroane daneze (778 milioane dolari), datorita revenirii increderii populatiei si vremii favorabile din Europa de Est.

Mai multi analisti chestionati de Reuters au anticipat o crestere de 20% a profitului operational in iulie-septembrie, scrie Mediafax.

Vanzarile de bere au avansat, in volum, cu 6%, la 33,9 milioane de hectolitri, in timp ce veniturile nete au urcat cu 8%, la 17,7 miliarde de coroane (3,28 miliarde dolari).

"Vedem semne ale revenirii pietei in Europa de Est, insa conditiile ridica probleme in mai multe state din Europa nordica si vestica. Compania va fi afectata, pe viitor, de cresterea costurilor de productie si va trebui sa majoreze preturile la vanzare", a declarat directorul general al Carlsberg, Jorgen Buhl Rasmussen.

In Europa de Est, profitul operational a crescut cu 27%, la 1,97 de miliarde coroane (365,7 milioane dolari). Vanzarile s-au situat la 14,7 milioane de hectolitri, cu 3% peste nivelul celui de-al treilea trimestru al anului trecut. Veniturile nete au avansat cu 17%, la sase miliarde de coroane (1,11 miliarde dolari).

"Trendurile de pe toate pietele est-europene s-au imbunatatit, iar toate pietele au crescut in trimestrul trei, datorita ameliorarii conditiilor macroeconomice si increderii consumatorului, dar si vremii calde", se arata intr-un comunicat al producatorului de bere.

Compania anticipeaza ca Europa de Est va inregistra in ultimul trimestru venituri semnificativ mai mici decat cele din aceeasi perioada din 2009.

Totodata, Carlsberg estimeaza pentru ansamblul acestui an un profit operational de peste 10 miliarde de coroane daneze (1,85 miliarde dolari), fata de 9,39 de miliarde de coroane (1,74 miliarde dolari) in 2009. Anterior, estimarea companiei se situa la 10 miliarde de coaroane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câini antrenați pentru a depista persoanele cu COVID-19
Setari Cookie-uri