Piata de fuziuni si achizitii (M&A) din Turcia va fi dominata in 2011 de privatizarile din sectorul energiei, loteriei si al infrastructurii rutiere, conform Mergermarket, citat de Bloomberg.
Vanzarile de active publice vor atrage investitorii locali si straini, mai precizeaza compania de cercetare.

Pozitia Turciei ca important centru comercial si cresterea economica, ce o depaseste pe cea a statelor din G20 cu exceptia Chinei, reprezinta motive importante care atrag investitorii straini.

Piata de fuziuni si achizitii din Turcia are in 2010 o valoare de 11,8 miliarde dolari, cu 71 de tranzactii incheiate pana la momentul actual, comparativ cu anul 2009, cand piata de M&A a generat numai 3,5 miliarde dolari (cu 68 de tranzactii), potrivit datelor Bloomberg.

Guvernul Turciei a imbunatatit proiectia de crestere economica pentru acest an de la 3,5% la 6,8%, dupa ce anul trecut Produsul Intern Brut (PIB) a coborat cu aproape 5%.

Guvernul turc va incheia anul acesta privatizarea a 20 de distribuitori regionali de energie electrica si poate obtine pana la 16 miliarde dolari in urma tranzactiilor, declara ministrul energiei si resurselor naturale Taner Yildiz.

A doua banca a Spaniei, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, a ajuns la un acord pentru achizitia a 24.9 % din Turkiye Garanti Bankasi AS pentru 5,8 miliarde dolari.

OMV AG a preluat pe 22 octombrie Petrol Ofisi AS, cel mai mare retailer turc din industria petrochimica prin achizitia a 54% din actiunile companiei de la Dogan Sirketler Grubu Holding AS pentru 1,4 miliarde dolari ajungand la o cota de 96%.

De asemenea, piata de M&A (fuziuni si achizitii) din Polonia s-ar putea tripla in acest an la 15,4 miliarde de dolari, dupa ce Guvernul a decis sa vanda al treilea mare furnizor polonez de utilitati, Enea SA, ca raspuns la ofertele primite din partea companiei franceze GDF Suez si grupului Kulczyk Holding SA, condus de miliardarul polonez Jan Kulczyk.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri