Intre alti posibili cumparatori, pentru o parte sau intreaga divizie, se afla companiile Suntory Holdings si Asahi Breweries, potrivit unor surse apropiate situatiei citate de Wall Street Journal, scrie Mediafax.

Reprezentantii Danone si ai Kirin nu au fost disponibili pentru comentarii.

Tranzactia se va incheia doar daca Danone va obtine o oferta generoasa, au mai spus sursele.

"Aceste companii japoneze cauta intens achizitii, pentru a-si diversifica activitatile in afara pietei locale", a declarat Carl Short, analist la Standard & Poor’s in Londra.

Informatia l-a surprins pe Short care se intreaba daca activitatile din domeniul lactatelor si nutritiei vor fi suficiente pentru o compania alimentara internationala cum este Danone.

El considera ca vanzarea va genera speculatii privind politica de achizitii a grupului francez.

Citeste si:

Analisti ai Goldman Sachs au afirmat in octombrie ca Mead Johnson Nutrition din Glenview, Illinois ar putea fi o tinta de preluare.
Mead Johnson are o capitalizare de piata de 12,1 miliarde dolari.

In urma informatiilor, actiunile Danone au urcat cu 3,2%, la 47,95 euro pe unitate, cel mai ridicat pret atins in timpul tranzactiilor dupa octombrie 2008.

Danone a vandut anul trecut 18 miliarde de litri de apa imbunteliata, fiind astfel al doilea mare producator la nivel mondial, potrivit site-ului grupului francez.

Vanzarile Danone au crescut cu 15% in trimestrul al treilea, la 4,3 miliarde euro, peste estimarile analistilor, dar compania a avertizat ca tensiunile financiare, economice si sociale vor continua sa afecteze consumul din Europa.

La nivelul primelor noua luni, vanzarile Danone au urcat cu 12%, la 12,7 miliarde euro, de la 11,3 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, dupa o crestere de 8,6% a volumului.

Danone are 77 de ferme partenere in Romania.