ING va vinde separat diviziile de asigurari din Europa si din Statele Unite, prin doua oferte publice initiale, renuntarea la operatiunile de asigurare pana in 2013 facand parte dintre conditiile impuse de Comisia Europeana pentru avizarea ajutorului de stat primit de grupul olandez in 2009.

Conform acordului cu Comisia Europeana si guvernul olandez, ING ar trebui sa vanda operatiunile de asigurari pana in 2013, ramanand o companie exclusiv bancara, potrivit Mediafax.

Directorul general al grupului, Jan Hommen, a declarat miercuri intr-o conferinta ca cele doua oferte publice vor permite ING sa obtina mai multi bani pe activele de asigurari, care au o valoare totala estimata la 21 miliarde euro, transmite Reuters.

Grupul mai are de restituit catre stat jumatate din infuzia de capital de 10 miliarde euro primita de la guvern.

"In timp ce optiunea unei singure oferte publice initiale ramane pe masa, ne vom pregati ca scenariu de baza pentru doua oferte, pentru operatiunile de asigurari", a afirmat seful ING.

Operatiunile europene care vor fi vandute vor beneficia de un flux solid de numerar si pozitii favorabile de crestere pe piete emergente, in timp ce divizia americana de asigurari este bine asezata pe servicii de pensionare.

Actiunile ING au crescut cu 15,5% de la inceputul acestui an, capitalizarea urcand la 30 miliarde euro.

Hommen a adaugat ca trimestrul al patrulea al anului viitor este o posibila fereastra pentru efectuarea ofertelor publice, dar ca cele doua operatiuni vor avea loc cel mai probabil in anul 2012.

Diviziile de asigurari vor fi listate la Amstertam, respectiv New York.

Profitul net al ING a crescut in trimestrul al treilea cu 43%, la un miliard de euro, si s-a majorat de aproape cinci ori in primele noua luni, la 3,2 miliarde euro.

Grupul olandez este prezent si in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Inca o banca din Romania iti permite sa iti faci cont 100% online