Membrii G20 vor face o lista cu 20 de banci, ale caror falimente ar produce riscuri la nivel mondial

Sefii de state si de guverne ale tarilor din G20, care se reunesc joi la Seul, vor alcatui o lista cu 20 de banci, printre care Deutsche Bank, Citigroup si UBS, ale caror eventuale falimente ar putea avea repercursiuni asupra sistemului financiar mondial, potrivit Financial Times (FT), citat de AFP.

Membrii G20 vor cere autoritatilor nationale sa fie atente in special la companiile prevazute de aceasta lista. Proiectul documentului, elaborat de Consiliul de Stabilitate Financiara, include bancile Deutsche Bank (Germania), Bank of America-Merrill Lynch, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley (SUA), Barclays, HSBC, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered (Marea Britanie), RBC (Canada), Santander, BBVA (Spania), BNP Paribas, Société Générale (Franta), Mitsubishi UFJ, Mizuho, Nomura, Sumitomo Mitsui (Japonia), ING (Olanda), Credit Suisse si UBS (Elvetia), potrivit Mediafax.

Unele din aceste companii ar putea fi retrase de pe lista finala, noteaza AFP.

Cu toate acestea, membrii G20 nu vor ajunge, probabil, la un acord in privinta coordonarii unui plan international de actiune pentru gestionarea falimentelor. Ei vor alcatui, insa, o a doua lista, cu bancile cu importanta pentru economiile de origine, dar care comporta riscuri mai reduse pentru restul lumii.

"Liderii politici si autoritatile din domeniu au ajuns la concluzia ca o abordare globala armonizata a problemei bancilor falimentare este o provocare prea complexa", au declarat surse apropiate situatiei, citate de publicatia britanica.

Membrii G20 vor amana luarea unei decizii referitoare la implementarea, la nivel mondial, a unor reguli legate de fondurile proprii suplimentare ale bancilor cu importanta sistemica, mentioneaza FT.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri