Profitul net al grupului italian de asigurari Generali, prezent si in Romania, a crescut cu 13% in trimestrul al treilea, la 440 milioane de euro, sustinut de rezultatele bune ale diviziei de asigurari de viata, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Generali a obtinut in aceeasi perioada a anului 2009 un profit net de 390 milioane euro.

Primele brute subscrise de grup au atins 15,7 miliarde euro, in scadere de la 15,729 miliarde euro in urma cu un an. Grupul anticipeaza pentru acest an majorarea marjelor operationale si a profitului net, comparativ cu 2009.

Profiturile asiguratorilor europeni se imbunatatesc odata cu refacerea pietelor de obligatiuni si actiuni, dupa criza financiara mondiala.
Directorul general al Generali, Giovanni Perissinotto, incearca extinderea operatiunilor grupului pe pietele emergente si din estul Europei, pentru a creste profitabilitatea.

Profitul operational al diviziei de asigurari de viata a urcat cu 29%, la 733 milioane euro, in timp ce primele brute au scazut cu 1,8%, la 10,9 miliarde euro. In cazul asigurarilor generale, primele brute au atins 4,8 miliarde euro, in crestere de la 4,6 miliarde euro in urma cu un an.

In primele noua luni, profitul net al grupului a urcat cu 46,7%, la 1,31 miliarde euro.

Grupul italian controleaza in Romania societatile Generali Asigurari si Ardaf.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri