Profitul net al grupului italian de asigurari Generali, prezent si in Romania, a crescut cu 13% in trimestrul al treilea, la 440 milioane de euro, sustinut de rezultatele bune ale diviziei de asigurari de viata, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Generali a obtinut in aceeasi perioada a anului 2009 un profit net de 390 milioane euro.

Primele brute subscrise de grup au atins 15,7 miliarde euro, in scadere de la 15,729 miliarde euro in urma cu un an. Grupul anticipeaza pentru acest an majorarea marjelor operationale si a profitului net, comparativ cu 2009.

Profiturile asiguratorilor europeni se imbunatatesc odata cu refacerea pietelor de obligatiuni si actiuni, dupa criza financiara mondiala.
Directorul general al Generali, Giovanni Perissinotto, incearca extinderea operatiunilor grupului pe pietele emergente si din estul Europei, pentru a creste profitabilitatea.

Profitul operational al diviziei de asigurari de viata a urcat cu 29%, la 733 milioane euro, in timp ce primele brute au scazut cu 1,8%, la 10,9 miliarde euro. In cazul asigurarilor generale, primele brute au atins 4,8 miliarde euro, in crestere de la 4,6 miliarde euro in urma cu un an.

In primele noua luni, profitul net al grupului a urcat cu 46,7%, la 1,31 miliarde euro.

Grupul italian controleaza in Romania societatile Generali Asigurari si Ardaf.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si