Piata ofertelor publice initiale din Japonia a trecut printr-un an cu activitate redusa, cu exceptia listarii Dai-ichi Life Insurance in aprilie, operatiune de 11 miliarde de dolari.

Otsuka Holdings s-a infiintat cu doi ani in urma, ca "umbrela" pentru 145 de companii farmaceutice, cu un total de 39.000 de angajati.

Holdingul vrea sa se listeze la bursa pentru a finanta costurile in crestere si investitiile in dezvoltarea de noi medicamente si extinderea operatiunilor in plan global.

Otsuka va vinde 80 de milioane de actiuni pentru 2.400 de yeni pe unitate, in timp ce actionarii vor renunta la alte 10 milioane de actiuni. Compania si-a rezervat optiunea de a suplimenta oferta cu 4,5 milioane de actiuni.

Citeste si:

Cel mai mare actionar al Otsuka Holdings este fondatorul companiei si familia acestuia, care detin impreuna 12,4% din capital.

Pretul estimat in prospectul ofertei evalueaza compania la circa 12 miliarde de dolari, pe locul al patrulea in industria farmaceutica japoneza, dupa Takeda Pharmaceutical, Astellas Pharma si Daiichi Sankyo, pe aceeasi treapta cu Eisai Co.

La acest pret, oferta publica ar Otsuka ar depasi listarea de 1,7 miliarde de dolari a Merck KGaA din 1995, cea mai mare astfel de operatiune derulata pana acum in industria farmaceutica.