Convorbirile purtate prin telefon mobil ale bancherilor, brokerilor si managerilor fondurilor de hedging si investitii din Marea Britanie vor trebui inregistrate din noiembrie 2011 pentru a ajuta la depistarea abuzurilor, a anuntat autoritatea britanica pentru piete financiare, citata de Reuters.
In prezent, convorbirile prin linie fixa legate de tranzactii financiare, ca ordinele de achizitii de actiuni, sunt inregistrate cu scopul de a ajuta Autoritatea pentru Servicii Financiare in orice investigatie referitoare la fraude sau abuzuri, noteaza Mediafax.

Aceste reguli sunt extinse si la convorbirile purtate pein telefoane mobile, iar arhivele vor trebui pastrate pentru o periaoda de sase luni, a anuntat, joi, institutia.

"Renuntarea la aceasta exceptie va furniza o sursa suplimentara de dovezi, care ne va ajuta sa contracaram abuzul pe piata si sa crestem probabilitatea impunerii reglementarilor", a anuntat Autoritatea pentru Servicii Financiare.

Noua regula va viza aproximativ 16.000 de telefoane mobile si va costa industria financiara circa 11 milioane de lire sterline pentru infiintare, respectiv 18 milioane de lire anual pentru functionare.

Bancile vor fi nevoite sa adopte masuri pentru a se asigura ca traderii nu-si folosesc telefoanele personale pentru tranzactii, acestea neputand fi inregistrate pentru a nu le incalca intimitatea.

Uniunea Europeana vrea sa armonizeze reglementarile privind inregistrarea telefoanelor mobile apartinand angajatilor companiilor financiare, odata cu revizuirea directivei privind pietele pentru instrumente financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri