In prezent, convorbirile prin linie fixa legate de tranzactii financiare, ca ordinele de achizitii de actiuni, sunt inregistrate cu scopul de a ajuta Autoritatea pentru Servicii Financiare in orice investigatie referitoare la fraude sau abuzuri, noteaza Mediafax.

Aceste reguli sunt extinse si la convorbirile purtate pein telefoane mobile, iar arhivele vor trebui pastrate pentru o periaoda de sase luni, a anuntat, joi, institutia.

"Renuntarea la aceasta exceptie va furniza o sursa suplimentara de dovezi, care ne va ajuta sa contracaram abuzul pe piata si sa crestem probabilitatea impunerii reglementarilor", a anuntat Autoritatea pentru Servicii Financiare.

Citeste si:

Noua regula va viza aproximativ 16.000 de telefoane mobile si va costa industria financiara circa 11 milioane de lire sterline pentru infiintare, respectiv 18 milioane de lire anual pentru functionare.

Bancile vor fi nevoite sa adopte masuri pentru a se asigura ca traderii nu-si folosesc telefoanele personale pentru tranzactii, acestea neputand fi inregistrate pentru a nu le incalca intimitatea.

Uniunea Europeana vrea sa armonizeze reglementarile privind inregistrarea telefoanelor mobile apartinand angajatilor companiilor financiare, odata cu revizuirea directivei privind pietele pentru instrumente financiare.