Masurile suplimentare se vor concentra in special pe reducerea cheltuielilor in sectorul public, dar ar putea include si taxe indirecte, au spus oficialii.

Potrivit acordului din luna mai cu UE si FMI, prin care Grecia a obtinut, pentru trei ani, 110 miliarde de euro, guvernul elen trebuie sa reduca in acest an deficitul bugetar cu 5,5 puncte procentuale, la 8,1% din PIB.

Unul dintre oficiali a declarat ca deficitul din acest an este anticipat la 9,3% sau chiar usor mai ridicat, din cauza colectarilor defectuase de taxe si a unei asteptare revizuiri in crestere a deficitului din 2009.

O delegatie a FMI, a Uniunii Europene (UE) si a Bancii Centrale Europene (BCE) va sosi luni la Atena pentru a evalua eligibilitatea Greciei de a primi a treia transa din programul de finantare.

Citeste si:

In 2011, Grecia trebuie sa reduca deficitul bugetar la 7,6% din PIB.

Noile masuri de austeritate, nefinalizate inca, vor fi incluse in proiectul de buget pentru 2011 care va fi prezentat joi in Parlament, a spus o sursa.

Un al doilea oficial a aratat ca deciziile finale privind reducerea cheltuielilor vor fi luate la nivel inalt, in discutiile ministrului de Finante cu delegatia UE/FMI/BCE.

Masurile de austeritate au afectat deja economia Greciei, care se va contracta in acest an cu 4%, potrivit estimarilor.