"Povara dobanzilor este foarte mare in cazul Greciei, poate prea mare pentru a putea fi dusa pe termen lung. Cred ca ar fi potrivit ca o parte din datoria suverana sa fie redusa, chiar daca aceasta masura ar afecta, in mare masura, bancile germane si franceze. Datoria elena trebuie restructurata cat mai curand", a declarat Sinn pentru publicatia portugheza Jornal de Negocios.

El considera, totodata, ca situatia Irlandei si Portugaliei este mai buna decat cea a Greciei, aceste state putandu-si plati datoriile.

"Cred ca Portugalia si Irlanda sunt intr-o forma mai buna decat statul elen. Aceste tari se incadreaza intr-o categorie diferita", a spus seful Ifo.
Sinn a criticat ideea ca Germania ar trebui sa ajute statele cu probleme din zona euro, considerand ca acestea trebuie sa-si reduca deficitele bugetare.

"A trai cu imprumuturi este ca si cum ai consuma droguri. Nu este sanatos. Asa ca doza de droguri trebuie diminuata. In ultimii 10 ani in care s-a folosit euro, Germania a pierdut mult sange, prin transfuzii pentru economii precum Portugalia, Spania, Grecia sau Irlanda", a mentional el.