Piata globala de fuziuni si achizitii ar putea creste cu o treime in 2011 la cel mai inalt nivel de la debutul crizei financiare, stimulata de o revenire in activitatea de tranzactii din imobiliare si servicii financiare.

Volumele de M&A vor depasi anul viitor pragul de 3 trilioane de dolari, cel mai mare nivel de la cel inregistrat in 2007 (4,28 trilioane dolari), conform unui sondaj Thomson Reuters, citat de The New York Times.

Sondajul consta in interviuri cu 150 de manageri de top ai companiilor de consultanta. Potrivit sondajului, jumatate dintre participanti mizeaza ca pietele emergente vor fi anul viitor cele mai atractive regiuni pentru activitatea de M&A.

De asemenea, raportul estimeaza ca doua sectoare “vor straluci” in 201: imobiliarele si firmele din sectorul financiar.

Piata globala de M&A a ajuns dupa primele noua luni din 2010 la 2,03 trilioane de dolari, in crestere cu 22 procente, comparativ cu perioada similiara de anul trecut, cand au fost anuntate tranzactii in valoare de 1,67 trilioane de dolari, potrivit unui studiu Dealogic.

Chiar daca in general tendinta de evolutie a pietei de fuziuni si achizitii a fost constanta la nivel global, un varf a fost inregistrat in luna august, cand tranzactiile anuntate, in valoare de 299 miliarde de dolari, au inregistrat cel mai mare volum lunar din iulie 2008 incoace (405,9 miliarde de dolari).

O abordare geografica asupra activitatii de fuziuni si achizitii releva ca in primele noua luni din 2010 pietele emergente au avut cea mai mare pondere (32 procente) in totalul pietei, cu o crestere de 69% fata de anul trecut, depasind in premiera M&A-ul din Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si