Grupul farmaceutic elvetian Roche va renunta la 4.800 de angajati la nivel mondial, respectiv 6% din totalul personalului, in urmatorii doi ani, pentru a reduce cheltuielile si a atenua efectele presiunilor asupra preturilor, transmite AFP, citat de Mediafax.

Reducerea personalului face parte din programul de restructurare anuntat de grup in septembrie, dar detaliat miercuri. Acesta prevede, in plus, transferarea a 800 de posturi intre unitatile grupului si externalizarea a 700 de angajati, se arata intr-un comunicat al producatorului de medicamente.

Programul afecteaza, in total, 6.300 de posturi, iar prin el Roche spera sa faca economii de 1,8 miliarde de franci elvetieni (1,3 miliarde de euro) in 2011 si de 2,4 miliarde de franci incepand cu 2012. Planul va genera cheltuieli de restructurare de 2,7 miliarde de franci.

"Aceasta initiativa apare pe fondul presiunilor la care sunt supuse preturile din domeniul sanatatii, in special in SUA si Europa, dar si din cauza exigentelor mai ridicate privitoare la omologarea si evaluarea noilor medicamente", mentioneaza grupul.

In SUA, programul de restructurare afecteaza 3.550 de locuri de munca, iar in Europa, excluzand Elvetia, 1.300 de posturi.

Roche a raportat o scadere de 7% a vanzarilor in al treilea trimestru, fata de perioada similara din 2009, la 11,5 miliarde de franci elvetieni (12 miliarde de dolari), reducerea reflectand in principal cererea mai slaba pentru antiviralul Tamiflu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si