Grupul financiar Goldman Sachs, cea mai profitabila companie activa pe Wall Street, a promovat un numar record de 321 de angajati la statutul de director operational, majorandu-le salariile, in contextul recuperarii bancilor de investitii din criza financiara, transmite Bloomberg.

Cele 321 de promovari, fata de 272 anul trecut si 259 in 2008, au fost detaliate intr-o nota interna a Goldman Sachs, obtinuta de Bloomberg. Anuntul intern a fost facut la numai o zi dupa ce 110 de angajati au fost selectati pentru a deveni parteneri in cadrul grupului, pozitie care le ofera acces la un fond special de beneficii, potrivit Mediafax.

In ultimii patru ani, perioada in care la conducere s-a aflat Lloyd Blankfein, presedinte si director general, numarul de angajati ai grupului a crescut de la aproximativ 24.000 la 34.500.

Numarul mare de promovari de anul acesta reflecta politica companiei de a rasplati pe cei care au ramas in timpul crizei financiare, a afirmat Charles Peabody, analist la Portales Partners LLC.

Totodata, promovarile anuntate includ si cel mai mare grup de femei de pana acum, respectiv 24% din total. In prezent, femeile reprezinta 19% din directorii operationali ai Goldman Sachs.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lumea in schimbare: Donald Trump va prelua conducerea SUA