Un fost trader al Societe Generale a fost condamnat la New York pentru furt de secrete comerciale si risca pana la cinci ani de inchisoare, dupa ce a recunoscut in instanta ca a copiat software-ul de speed-trading al bancii franceze, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax.

Samarth Agrawal (27 de ani), cetatean indian, a fost gasit vinovat vineri de juratii unei instante din New York dupa un proces care a durat numai doua saptamani.

Fostul trader a recunoscut in timpul unei marturii ca intentiona sa foloseasca programul copiat pentru a construi un sistem de trading rapid la noul sau loc de munca, fondul de hedging Tower Research Capital LLC, unde a fost angajat in luna aprilie.

Agrawal considera ca a gresit si asteapta condamnarea, care va fi anuntata de judecatori pe 24 februarie si s-ar putea ridica la cinci ani de inchisoare.

Totodata, el ar putea fi deportat din Statele Unite.

Tradingul rapid automatizat a devenit o afacere tot mai importanta si mai competitiva, generand profituri de ordinul milioanelor de dolari pentru banci si case de brokeraj. Programele software care faciliteaza realizarea unei tranzactii in mai putin de o secunda au devenit secrete bine pazite in cadrul companiilor.

Un fost angajat al celei mai puternice banci de pe Wall Street, Goldman Sachs, va fi judecat incepand din 29 noiembrie intr-un caz similar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
West Gate semneaza inca o extindere cu SocGen pentru 2.600 mp