Un militar sud-coreean a fost ucis, iar alti 13 au fost raniti, astazi, de tirurile cu obuze nord-coreene care au vizat o insula sud-coreeana, situata in vestul peninsulei, in Marea Galbena, a anuntat Statul Major.
Coreea de Nord a lansat marti obuze asupra unei insule din Coreea de Sud, provocand pagube si raniti si determinand o riposta armata din partea Seulului, au anuntat anterior Ministerul sud-coreean al Apararii si agentia Yonhap, scrie 9AM.ro.

Postul de televiziune sud-coreean YTN a precizat ca tirurile de obuze, care au atins insula Yeonpyeong, au provocat raniti si au avariat mai multe locuinte.

Incidentul intervine la cateva zile dupa ce un expert american a primit acces la un centru modern nord-coreean de imbogatire a uraniului, potrivit Realitatea TV. Recent, New York Times relata un episod petrecut in cursul acestei luni, in care autoritatile nord-coreene i-ar fi prezentat unui cercetator american, aflat in vizita in Coreea de Nord, o centrala nucleara construita in secret, destinata activitatilor de imbogatire a uraniului.

"O unitate de artilerie nord-coreeana a declansat tiruri de provocare la ora 14.34 (7.34, ora Romaniei), iar trupele sud-coreene au ripostat imediat", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

Potrivit unui localnic, citat de postul YTN, circa 50 de obuze au cazut pe insula Yeonpyeong, provocand pagube la locuinte.

"Cel putin zece case au ars. Ni s-a ordonat prin portavoce sa parasim casele", a declarat Lee Jong-Sik, un alt locuitor al insulei situate in Marea Galbena, o zona disputata de cele doua Corei, unde s-au produs alte incidente in trecut.

Imaginile difuzate de televiziuni prezentau coloane de fum ridicandu-se deasupra insulei.

Aceste tiruri intervin in timp ce emisarul american pentru Coreea de Nord, Stephen Bosworth, a plecat de la Tokyo spre Beijing.

Cititi mai multe despre atacul Coreei de Nord asupra unei insule sud-coreeane pe 9AM.ro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri