Irlanda, al doilea stat din Uniunea Europeana care are nevoie de un plan de salvare, dupa Grecia, are un sistem bancar cu serioase probleme, desi initial testele de stres nu au aratat acest lucru, explica Rozalia Pal, economistul sef al UniCredit Tiriac Bank.
"Initial, testele de stres aratau ca sistemul bancar in aceasta tara este solid iar acum situatia s-a schimbat, ceea ce afecteaza increderea
investitorilor in tot sistemul bancar, in special in Europa. Deficitul bugetar al Irlandei, incluzand planul de salvare, ajunge la aproximativ 32% din PIB, iar fara acesta se plaseaza la 11%", a declarat pentru Wall-Street Rozalia Pal.

Economistul UniCredit Tiriac Bank considera ca interventia Uniunii Europene si a Fondului Monetar International reprezinta un factor stabilizator, insa ramana de vazut in ce masura se va linisti piata.

"Necesarul de finantare al Irlandei pentru anii urmatori este destul de mare si creste treptat pana in 2014, iar investitorii vor lua in considerare acest lucru, cu atat mai mult cu cat cresterea economica nu mai este la fel de dinamica, iar datoria publica este foarte mare", a adaugat Pal.

Mai exact, necesarul de finantare al guvernului Irlandei este de 20 de miliarde de euro in 2011 si creste pana la 80 de miliarde de euro in 2014.

Citeste si articolul Irlanda respira, dupa ce a intrat in corzi. Cine urmeaza?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri