"Initial, testele de stres aratau ca sistemul bancar in aceasta tara este solid iar acum situatia s-a schimbat, ceea ce afecteaza increderea
investitorilor in tot sistemul bancar, in special in Europa. Deficitul bugetar al Irlandei, incluzand planul de salvare, ajunge la aproximativ 32% din PIB, iar fara acesta se plaseaza la 11%", a declarat pentru Wall-Street Rozalia Pal.

Economistul UniCredit Tiriac Bank considera ca interventia Uniunii Europene si a Fondului Monetar International reprezinta un factor stabilizator, insa ramana de vazut in ce masura se va linisti piata.

"Necesarul de finantare al Irlandei pentru anii urmatori este destul de mare si creste treptat pana in 2014, iar investitorii vor lua in considerare acest lucru, cu atat mai mult cu cat cresterea economica nu mai este la fel de dinamica, iar datoria publica este foarte mare", a adaugat Pal.

Citeste si:

Mai exact, necesarul de finantare al guvernului Irlandei este de 20 de miliarde de euro in 2011 si creste pana la 80 de miliarde de euro in 2014.

Citeste si articolul Irlanda respira, dupa ce a intrat in corzi. Cine urmeaza?