Moneda euro nu este "intr-o situatie serioasa", asa cum a afirmat Angela Merkel, a declarat Ewald Nowotny, guvernatorul bancii Austriei si membru in consiliul Bancii Centrale Europene (BCE), care s-a aratat "iritat" de comentariile cancelarului german, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Merkel a afirmat in aceasta saptamana ca euro este intr-o "situatie exceptional de serioasa".

"Ma irita. Nu se face diferenta intre euro ca moneda si problemele statelor individuale din zona euro. Euro nu este in pericol. Anumite state sunt", a spus Nowotny.

El a adaugat ca Portugalia nu poate fi comparata din punct de vedere economic cu Irlanda si Grecia, insa situatia volatila de pe piete creeaza un risc de revarsare a crizei.

"In privinta factorilor economici, Portugalia nu poate fi comparata cu celelalte tari. Dar trebuie sa spunem ca economia in general este in mare masura influentata de psihologie, iar pietele actioneaza uneori in moduri exagerate, in panica. In acest sens, exista un risc, deci este important ca Irlanda sa fie stabilizata si sa se elimine efectele de revarsare", a aratat oficialul BCE.

Intrebat daca este corect ca unele banci au cumparat obligatiuni de stat cu bani de la BCE fara a suporta vreun risc, Nowotny a aratat ca aceasta situatie reprezinta o problema.

Un alt membru al consiliului BCE, Axel Weber, a declarat pe 21 noiembrie ca detinatorii de obligatiuni din sectorul privat ar trebui sa participe la stiuatiile de "bailout" (interventie financiara pentru salvarea de la faliment a unei companii sau a unui stat).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri