Printul saudit Al Walid ben Talal si grupul sau Kingdom Holding au cumparat o participatie de 1% la General Motors (GM), pentru 500 milioane de dolari, dupa revenirea grupului auto american la bursa din New York, transmite AFP, citat de Mediafax.
GM a revenit saptamana trecuta pe Wall Street, la mai putin de un an si jumatate dupa declararea falimentului, prin cea mai marea oferta publica initiala din istorie.

"Decizia Kingdom Holding Company si a printului Walid de a investi in GM s-a bazat pe soliditatea marcii General Motors, oferta relativ atractiva si perspectivele de dezvoltare a activitatilor grupului in Brazilia si China", se arata intr-un comunicat al companiei saudite.
Comunicatul nu precizeaza cat, din investitia totala, a fost efectuata de print, un nepot al regelui saudit Abdallah.

Kingdom Holding Company, detinuta de printul Walid in proportie de 95%, mai detine participatii la Citigroup, News Corp., Apple si Walt Disney. Compania are in proprietate si un lant hotelier la nivel mondial, intre care si palatul parizian Georges V.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri