Procesul a fost intentat la New York, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Abu Dhabi Commercial Bank sustine ca banca elvetiana Credit Suisse "nu a anuntat un conflict de interese si alte informatii importante si a prezentat date incorecte atunci cand a structurat, promovat si vandut un pachet de investitii denumit Farmington catre ADCB in anul 2007", se arata intr-un comunicat al bancii arabe.

Creditorul acuza de asemenea Standard & Poor's (S&P) ca a atribuit "ratinguri investment-grade inexacte unor active asociate cu structura Farmington".

ADCB a constituit in 2007 un provizion de 153 milioane de dolari pentru acoperirea unor pierderi inregistrate pe investitii legate de piata imobiliara subprime din Statele Unite.

Citeste si:

Banca araba a chemat in instanta si Morgan Stanley, Bank of New York Mellon si trei firme de evaluare si rating al valorilor mobiliare pentru ca ar fi acordat calificative prea bune unui vehicol investitional structurat care s-a prabusit in 2007.

Banca a investit in vehiculul Stanfield Victoria in 2005 si 2006, iar structura s-a prabusit in 2007 din cauza problemelor de lichiditate, potrivit comunicatului.

ADCB considera ca a fost "indusa in eroare pentru a intra intr-o tranzactie urgenta de restructurare, respectiv vehicolul Farmington, in baza unor informatii false, menite sa induca in eroare".

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Credit Suisse si Standard & Poor's nu au fost disponibili pentru comentarii.