Guvernul ungar va elimina fondurile de pensii private obligatorii pana la sfarsitul anului viitor, prin modificarile planificate in sistemul de pensii, a declarat ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, pentru site-ul de business fn.hu, preluat de Reuters.

"Reformele pregatite de guvern pentru sistemul de pensii vor rezulta in eliminarea pilonului doi (al fondurilor de pensii private obligatorii). Pilonul II va inceta sa existe pana la sfarsitul lui 2011", a afirmat Matolcsy.

Matolcsy anticipeaza ca 90-95% dintre cei trei milioane de contributori la fondurile de pensii private obligatorii vor reveni la sistemul public de pensii, potrivit Mediafax.

Oficialul a adaugat ca va anula toate finantarile de la stat pentru Consiliul Fiscal, o organizatie independenta care supravegheaza finantele publice si a criticat vehement in ultimul timp politicile fiscale ale guvernului.

Totodata, ministrul a spus ca guvernul va acorda compensari tuturor celor 690.000 de angajati din sectorul public, care ar putea fi afectati negativ de modificarile de taxe ce vor intra in vigoare anul viitor si nu au fost incluse in proiectul initial de buget pentru 2011.

Matolcsy a mai aratat ca a propus o crestere de 5% a salariului minim din sectorul privat pentru anul viitor, in loc de procentul de 4,5% oferit anterior.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si