Fitch Ratings ar putea retrograda ratingul Ungariei in acest an intrucat planul guvernului de a obliga populatia sa transfere contributiile de pensii de la fondurile private in sistemul public poate avea un impact negativ asupra sustenabilitatii bugetului, transmite Bloomberg.

Ungaria a primit din partea Fitch rating "BBB", penultima treapta recomandabila pentru investitii, cu perspectiva negativa, informeaza Mediafax.

Agentia va lua o decizie privind calificativul Ungariei inainte de sfarsitul acestui an, a declarat David Heslam, director la Fitch Ratings in Londra.

Guvernul condus de Viktor Orban a aprobat in aceasta saptamana un plan prin care cetatenii care nu accepta transferul contributiilor de la fondurile private in sistemul public isi vor pierde pensiile de stat.

Guvernul aplica totodata taxe speciale companiilor din anumite sectoare economice, cel putin pana in 2014, pentru a reduce deficitul bugetar sub limita de 3% din PIB acceptata in UE.

"Renuntarea la reformele din sectorul pensiilor are un impact negativ asupra sustenabilitatii pe termen mediu a finantelor publice", a spus Heslam, adaugand ca masura va reduce necesarul imediat de finantare al guvernului.

Agentia analizeaza implicatile pe termen mediu ale masurii, a precizat Heslam.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si