Roubini, poreclit "Dr. Doom", a castigat notorietate in ultimii ani dupa ce a avertizat in 2007 ca avea sa urmeze o criza a creditelor, potrivit Mediafax.

El a declarat, pentru ziarul portughez, ca Irlanda si Grecia au insistat initial ca nu au nevoie de sprijin intenational, insa au fost nevoite sa apeleze la UE si FMI din cauza inrautatirii conditiilor de pe pietele financiare.

"Devine tot mai probabil. Ne place sau nu, Portugalia se apropie de punctul critic. Poate ca ar fi o idee buna sa solicite un bailout preventiv", a aratat economistul.

Citeste si:

Investitorii cer dobanzi tot mai mari pentru a imprumuta guvernul portughez, deoarece considera ca tara este probabil urmatorul stat din zona euro care va avea nevoie de ajutor extern.

Putini economisti sunt insa dispusi sa estimeze o cronologie a evenimentelor pentru Portugalia in privinta presupusei interventii internationale.

In privinta Spaniei, Roubini a afirmat ca Europa nu are destui bani ca sa poata vorbi despre un pachet de "bailout" destinat Madridului. Acest fapt creste presiunea asupra Spaniei si impune masuri de evitare a unei situatii in care tara ar avea nevoie de ajutor extern.