Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a anuntat ca intentioneaza sa publice mai multe documente interne incriminatoare de la o banca importanta din Statele Unite, la inceputul urmatorului an, insa a refuzat sa identifice organizatia, scrie The Telegraph.

In urma dezvaluirilor, care privesc in special sectorul bancar, Julian Assange sustine faptul ca autoritatile americane vor da startul mai multor anchete. El a refuzat sa identifice organizatia financiara implicata, descriind-o doar ca o mare banca din SUA.

„Acesta va oferi o imagine reala si reprezentativa a modului in care bancile se comporta la nivel executiv; un mod care va stimula investigatii si reformele", a spus, intr-un interviu acordat Forbes, fondatorul site-ului care publica observatii cu privire la scurgeri de documente guvernamentale si corporative. ”Exista un singur exemplu similar precum acesta. Cazul emailurilor de la Enron”, a mai spus el.

Julian Assange mai sustine ca a dispus de multe informatii si documante cu privire la companiile americane, si nu numai, care vizau spionaj industrial, ale companiei British Petroleum sau din domeniul farmaceutic. De asemenea, mentioneaza ca singurul scop al acestor dezvaluiri este de a transforma capitalismul intr-un sistem mult mai liber si etic.

Totodata, fondatorul WikiLeaks il acuza pe presedintele Obama de ingradirea libertatii presei americane si ca in urma acestor dezvaluiri, el risca sa fie arestat si deportat in Suedia, unde este anchetat pentru un atac asupra a doua femei.

Pana in prezent, WikiLeaks a facut publice aproximativ 500.000 de documente clasificate ale Guvernului american cu privire la razboaiele din Iraq si Afganistan.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Topul celor mai scumpe orase din lume in 2019