Comisia Europeana (CE) a prezentat conditii mai dure in care bancile cu probleme pot cere ajutor de la stat, acestea fiind obligate ca, incepand de anul viitor, sa prezinte un plan de restructurare, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"In ceea ce priveste sectorul financiar, incepand cu 1 ianuarie 2011 orice institutie de credit care solicita ajutor de la stat va trebui sa prezinte un plan de restructurare", se arata intr-un comunicat al CE.

Dupa aproape doi ani de regim specific de ajutoare de stat trebuie pregatita o revenire graduala la o piata care functioneaza normal, a afirmat comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia.

Regulile actuale obliga doar bancile care au primit asistenta echivalenta cu peste 2% din valoarea activelor considerate riscante sa prezinte planuri de restructurare.

Executivul Uniunii Europene a stabilit, totodata, prelungirea pana in 2011 a structurii pentru acordarea ajutoarelor de stat, insa modificata, pentru a permite retragerea graduala a acesteia.

CE a aprobat, intre octombrie 2008 si octombrie 2010 ajutoare de stat destinate sectorului financiar de 4.500 de miliarde de euro, cele mai mari sume revenind bancilor din Marea Britanie (850,3 miliarde de euro), Irlanda (723,3 miliarde de euro), Danemarca (599,7 miliarde de euro) si Germania (592,2 miliarde euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri