"In ceea ce priveste sectorul financiar, incepand cu 1 ianuarie 2011 orice institutie de credit care solicita ajutor de la stat va trebui sa prezinte un plan de restructurare", se arata intr-un comunicat al CE.

Dupa aproape doi ani de regim specific de ajutoare de stat trebuie pregatita o revenire graduala la o piata care functioneaza normal, a afirmat comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia.

Regulile actuale obliga doar bancile care au primit asistenta echivalenta cu peste 2% din valoarea activelor considerate riscante sa prezinte planuri de restructurare.

Citeste si:

Executivul Uniunii Europene a stabilit, totodata, prelungirea pana in 2011 a structurii pentru acordarea ajutoarelor de stat, insa modificata, pentru a permite retragerea graduala a acesteia.

CE a aprobat, intre octombrie 2008 si octombrie 2010 ajutoare de stat destinate sectorului financiar de 4.500 de miliarde de euro, cele mai mari sume revenind bancilor din Marea Britanie (850,3 miliarde de euro), Irlanda (723,3 miliarde de euro), Danemarca (599,7 miliarde de euro) si Germania (592,2 miliarde euro).