Economia SUA a continuat sa-si revina lent in ultimele saptamani, sustinuta de industria prelucratoare, cu toate ca piata locuintelor este inca slaba, iar angajatorii sunt reticenti in a infiinta un numar semnificativ de locuri de munca, potrivit Rezervei Federale americane (FED).
"Date din 12 districte ale Rezervei Federale arata ca economia a continuat sa se imbunatateasca, in general, de la mijlocul lunii octombrie pana la mijlocul lunii noiembrie", mentioneaza Fed intr-un raport denumit "Beige Book", pregatit pentru urmatoarea sedinta a institutiei, de pe 14 decembrie, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Raportul noteaza ca industria prelucratoare a continuat sa creasca in aproape toate districtele, cu avansuri mai puternice in domeniul auto si al metalelor.

Fed apreciaza, totodata, ca fiind pozitive datele referitoare la cheltuielile populatiei. Vanzarile cu ocazia sarbatorilor de iarna ar putea intrece, in mai multe regiuni, nivelurile de anul trecut. Institutia subliniaza, insa, ca populatia este sensibila la preturi si se concentreaza pe cumpararea bunurilor esentiale.

"Situatia angajarilor s-a imbunatatit in majoritatea districtelor, desi angajatorii asteapta semne mai clare ca afacerile se amelioreaza inainte de a infiinta un numar semnificativ de locuri de munca", adauga raportul Fed.

Preturile pentru bunurile finale si servicii au fost stabile, in pofida cresterii costurilor de productie, in special pentru produse agricole, metale si combustibil.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri