"Date din 12 districte ale Rezervei Federale arata ca economia a continuat sa se imbunatateasca, in general, de la mijlocul lunii octombrie pana la mijlocul lunii noiembrie", mentioneaza Fed intr-un raport denumit "Beige Book", pregatit pentru urmatoarea sedinta a institutiei, de pe 14 decembrie, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Raportul noteaza ca industria prelucratoare a continuat sa creasca in aproape toate districtele, cu avansuri mai puternice in domeniul auto si al metalelor.

Fed apreciaza, totodata, ca fiind pozitive datele referitoare la cheltuielile populatiei. Vanzarile cu ocazia sarbatorilor de iarna ar putea intrece, in mai multe regiuni, nivelurile de anul trecut. Institutia subliniaza, insa, ca populatia este sensibila la preturi si se concentreaza pe cumpararea bunurilor esentiale.

Citeste si:

"Situatia angajarilor s-a imbunatatit in majoritatea districtelor, desi angajatorii asteapta semne mai clare ca afacerile se amelioreaza inainte de a infiinta un numar semnificativ de locuri de munca", adauga raportul Fed.

Preturile pentru bunurile finale si servicii au fost stabile, in pofida cresterii costurilor de productie, in special pentru produse agricole, metale si combustibil.