Intrarea unui stat european in incapacitatea de plata a datoriilor va avea un efect de domino dezastruos pentru bancile care detin obligatiuni emise de acesta, a avertizat directorul general al bancii americane JPMorgan Chase, Jamie Dimon, citat de AFP, potrivit Mediafax.
"Daca un stat european devine insolvabil sau daca nu-si va mai putea plati datoria, Europa se va regasi in situatia de a fi nevoit sa salveze bancile care detin obligatiuni ale acestui stat. Intrarea in incapacitate de plata va agrava situatia declansand o serie de evenimente", a afirmat Dimon pentru publicatia Il Sole 24 Ore.

El s-a aratat dezamagit ca bancile sunt acuzate ca speculeaza cu titlurile de stat, in conditiile in care ele sunt cei mai mari detinatori de astfel de active.

"Este nevoie de o echilibrare mai mare a politicilor economice ale statelor Uniunii Europene", a mentionat bancherul, dand ca exemplu diferentele dintre varstele de pensionare in diferite state europene.

Europa ar trebui, mai degraba, sa modifice conditiile Tratatului de la Maastricht, care nu functioneaza asa ar trebui, apreciaza Dimon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri