Cupa Mondiala de Fotbal 2018, organizata de Rusia, ar putea necesita investitii estimate la cel putin 50 de miliarde de dolari, iar presa de la Moscova este ingrijorata in privinta finantarii competitiei, potrivit AFP, scrie Mediafax.
"Pentru Rusia, acest proiect ar putea deveni unul dintre cele mai scumpe si mai dificil de realizat, mai scump chiar decat Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci, din 2014", noteaza Kommersant. Publicatia atrage atentia ca aceasta competitie va fi organizata in 13 orase, unele aflate la distante de mii de kilometri, in regiuni cu o infrastructura deficitara.

Jocurile Olimpice demonstreaza ca rentabilitatea si economiile in pregatirea acestor evenimente sunt ultimele lucruri la care se gandesc liderii statului, mentioneaza Kommersant.

"Fara Cupa Mondiala, Rusia ar economisi miliarde de dolari din fondurile publice. Un astfel de proiect, in Rusia, este un teren propice coruptiei", scrie Nezavissimaia Gazeta.

Vedomosti estimeaza ca organizarea competitiei va costa Rusia cel putin 50 de miliarde de dolari. Proiectul presupune construirea a 8.000 de kilometri de drumuri, a 2.000 de kilometri de cale ferata, de hoteluri si modernizarea aeroporturilor.

"Pretul care trebuie platit nu este cumva prea mare? Organizarea Jocurilor Olimpice, si acum a Cupei Mondiale, rezoneaza cu politica patricienilor din Roma antica, a caror relatie cu plebea se rezuma la asigurarea painii si a spectacolului. Totul s-a sfarsit urat acolo", scrie publicatia economica.

Comitetul Executiv al FIFA a ales joi Rusia pentru organizarea editiei din 2018 a turneului final al Cupei Mondiale de Fotbal. Celelalte candidate pentru organizarea competitiei au fost Olanda/Belgia, Spania/Portugalia si Anglia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri