Wikileaks a reaparut, insa, pe Internet folosind un domeniu elvetian - wikileaks.ch. De asemenea, a folosit site-ul de micro-blogging Twitter pentru a indemna utilizatorii sa redistribuie noua adresa de net, astfel incat, sa poata fi vizualizata in orice moment.

Surse sustin faptul ca, cel mai probabil Wikileaks a incheiat mai multe intelegeri cu diferiti provideri de domenii Internet, insa majoritatea acestora ar putea rupe acordul in urma atacurilor web recente asupra site-ului care publica observatii cu privire la scurgeri de documente guvernamentale si corporative. Exista, de asemenea, o lista de site-uri, care ofera content al Wikileaks si acces constant la site-ul respectiv.

Site-ul de dezvaluiri Wikileaks a cerut, totodata, companiei Amazon.com sa ii gazduiasca site-ul, insa aceasta din urma a renuntat la intelegere. Decizia Amazon.com a fost salutata de autoritatile americane.

Citeste si:

Pe de alta parte, provider-ul EveryDNS.net precizeaza ca atacurile informatice au amenintat continuu stabilitatea infrastructurii informatice a companiei, infrastructura care permite acces la alte 500.000 de site-uri.

Fondatorul WikiLeaks, a anuntat zilele trecuta ca intentioneaza sa publice mai multe documente interne incriminatoare de la o banca importanta din Statele Unite, insa a refuzat sa identifice organizatia. In urma dezvaluirilor, Julian Assange sustine faptul ca autoritatile americane vor da startul mai multor anchete.

Pana in prezent, WikiLeaks a facut publice aproximativ 500.000 de documente clasificate ale Guvernului american cu privire la razboaiele din Iraq si Afganistan.