Directorul general al grupului austriac Erste, Andreas Treichl, este mai ingrijorat de problemele din zona euro decat de situatia din Europa de Est, potrivit unui interviu acordat cotidianului Kurier, preluat de Austrian Times.
"Cel mai mare risc pentru noi, furnizorii de servicii financiare, este nesiguranta privind indatorarea din zona euro si modul cum datoriile vor fi acoperite in urmatorii ani", a spus seful Erste, grup care in Romania controleaza BCR.

Grecia si Irlanda au accesat programe de asistenta financiara de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International din cauza crizei datoriilor care afecteaza zona euro. Unii analisti considera ca urmatoarele state pe aceasta lista vor fi Portugalia si Spania, scrie Mediafax.

Impactul primei crize economice, care a lovit Europa de Est in urma cu doi ani, a fost supraestimat, a afirmat Treichl.

"Nu cred ca va exista un al doilea val al crizei in regiune", a adaugat directorul Erste.

Guvernele statelor din Europa de Est introduc masuri dure de combatere a problemelor economice, mai devreme decat statele din Vest. Totodata, situatia din Occident, unde se traieste pe cheltuiala generatiilor urmatoare, este complet diferita de cea din Europa de Est, considera el.

Erste controleaza indirect grupul BCR, care include banca BCR, BCR Banca penrtu Locuinte, BCR Administrare Fond de Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited si BCR Chisinau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri