"Cel mai mare risc pentru noi, furnizorii de servicii financiare, este nesiguranta privind indatorarea din zona euro si modul cum datoriile vor fi acoperite in urmatorii ani", a spus seful Erste, grup care in Romania controleaza BCR.

Grecia si Irlanda au accesat programe de asistenta financiara de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International din cauza crizei datoriilor care afecteaza zona euro. Unii analisti considera ca urmatoarele state pe aceasta lista vor fi Portugalia si Spania, scrie Mediafax.

Impactul primei crize economice, care a lovit Europa de Est in urma cu doi ani, a fost supraestimat, a afirmat Treichl.

Citeste si:

"Nu cred ca va exista un al doilea val al crizei in regiune", a adaugat directorul Erste.

Guvernele statelor din Europa de Est introduc masuri dure de combatere a problemelor economice, mai devreme decat statele din Vest. Totodata, situatia din Occident, unde se traieste pe cheltuiala generatiilor urmatoare, este complet diferita de cea din Europa de Est, considera el.

Erste controleaza indirect grupul BCR, care include banca BCR, BCR Banca penrtu Locuinte, BCR Administrare Fond de Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited si BCR Chisinau.