Grupul american Kraft Foods va transfera o parte a afacerilor producatorului de ciocolata Cadbury din Marea Britanie in Elvetia, unde va beneficia de taxe pe profit de aproape doua ori mai mici, potrivit BBC.

Prin transferul unor posturi cheie la Zurich, Kraft va plati taxe mai mici privand statul britanic de milioane de lire sterline. In Elvetia taxa pe profit pentru companii este de 15%, fata de 28% in Marea Britanie, scrie Mediafax.

Majoritatea slujbelor vor ramane in Marea Britanie, a anuntat Kraft, mutarea unor posturi de conducere in Elvetia fiind parte a procesului de integrare companiei britanice in operatiunile grupului in Europa.
Holdingurile straine inregistrate in Elvetia pot fi scutite de plata impozitelor pentru profituri obtinute in afara teritoriului elvetian si pot aplica pentru anumite privilegii si taxe mai reduse.

Schimbarile implementate de Kraft urmeaza sa fie finalizate anul acesta.

Preluarea Cadbury de catre grulpul american anul acesta aa fost una dintre cele mai controversate achizitii din istoria Marii Britanii, declansand dezbateri privind controlul strain asupra activelor britanice si siguranta locurilor de munca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dupa ani de criza, economia Greciei incepe din nou sa respire