Fed isi va revizui in mod regulat politicile si ar putea ajusta in sens pozitiv sau negativ cantitatea de active achizitionate in functie de evolutia economica, a afirmat Bernanke, potrivit Mediafax.

Licitatiile Fed au ca scop spijinirea elementelor fragile ale economiei, a mentionat el, intr-un interviu acordat postului TV CBS, adaugand ca politica institutiei nu favorizeaza inflatia.

"Aceasta frica de inflatiei este supraevaluata. Nu facem decat sa coboram dobanzile prin cumpararea de titluri emise de Tezorerie. Prin scaderea dobanzilor speram sa stimulam cresterea economica. Secretul este sa gasim momentul potrivit retragerii acestei politici", a spus oficialul.

Bernanke a explicat ca va dura intre patru sau cinci ani pana cand rata somajului va reveni la niveluri "mai normale" de 5-6%, de la 9,8% in noiembrie.

Citeste si:

Intrebat daca banca centrala ar putea depasi pragul de 600 de miliarde de dolari stabilit in noiembrie pentru achizitionarea de obligatiuni, oficialul a raspuns ca acest lucru este posibil.

"Cu siguranta ca este posibil, dar depinde de eficienta programului, de inflatie si de situatia economica", a spus Bernanke. El nu a exclus nici reducerea fondurilor acestui program.

Economia SUA a crescut cu 2,5%, in ritm anual, in al treilea trimestru. Pentru reducerea somajului este nevoie de un avans mai puternic, noteaza Reuters.