Guvernul SUA a vandut actiunile pe care le mai detinea la Citigrup si a obtinut un profit brut estimat la 12 miliarde de dolari, investitiile statului american in salvarea bancii in urma crizei financiare ridicandu-se la 45 miliarde dolari, transmite Reuters.
Trezoreria SUA a anuntat ca va incasa 10,5 miliarde de dolari dintr-o oferta publica pentru 2,4 miliarde de actiuni Citigroup. Pretul pe titlu este cu 10 centi sub nivelul de 4,45 de dolari la care actiunile au inchis ultima sedinta de tranzactionare, anunta Mediafax.

"Vanzand toate actiunile Citigroup ramase, avem oportunitatea incasarii unui profit substantial pentru contribuabili si putem evita, totodata, viitoare riscuri", a afirmat Tim Massad, oficial al Trezoreriei.

Trezoreria a investit in total 45 de miliarde de dolari in Citigroup in 2008 si 2009. Banca a rambursat 20 de miliarde de dolari in actiuni preferentiale, in timp ce datorii catre stat de 25 de miliarde de dolari au fost convertite in 7,7 miliarde de actiuni simple, intrate in proprietatea Trezoreriei.

Decizia vanzarii actiunilor ramase printr-o singura oferta de amploare urmeaza ofertei publice initiale a constructorului auto General Motors (GM), incheiata cu succes. Actiunile GM au atras un interes puternic din partea investitorilor institutionali americani, dar si din partea fondurilor de investitii straine.

Profitul obtinut din vanzarea titlurilor bancii include, printre altele, castiguri din vanzarea actiunilor comune, dividende si dobanzi de 2,9 miliarde de dolari.

Trezoreria ar putea incepe anul viitor vanzarea participatiei detinute la American International Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri