Personalul de la sol apartinand companiei Air France, de pe Aeroportul francez Orly, a votat in favoarea reluarii grevei impotriva deciziei de suspendare a unui muncitor, dupa ce o insotitoare de zbor si-a pierdut viata in urma unui accident, relateaza AFP.
In aceste conditii, cursele de pe acest aeroport ar putea suferi, in continuare, intarzieri.
Operatorul aerian francez a anuntat ca va putea efectua 70 la suta din cursele programate pentru ieri, de pe Aeroportul Orly - din sudul Parisului - in ciuda grevei personalului de la sol.

Greva angajatilor Air France, intrata deja in ziua a patra, a fost demarata la sfarsitul saptamanii trecute, in semn de protest fata de suspendarea unui muncitor dupa ce o insotitoare de zbor a cazut, in mod accidental, de pe scara mobila, in timp ce pasagerii coborau din avion. Ulterior, angajata respectiva a decedat.

Sute de pasageri au fost blocati, la sfarsitul saptamanii trecute, in Aeroportul Orly, in conditiile in care in aceasta perioada a inceput vacanta scolarilor parizieni.

Sindicatele au cerut ca muncitorul suspendat sa-si recapete locul de munca si ca audierea programata pentru data de 3 martie, pentru stabilirea eventualei concedieri a acestuia, sa fie anulata.
Jean-Cyril Spinetta, presedintele Air France, a declarat insa ca nu va suspenda masurile disciplinare.
Politia aeroportului continua cercetarile in cazul mortii insotitoarei de zbor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Sute de zboruri anulate din cauza grevelor din Franta si Germania