Productia industriala din Germania a crescut cu 2,9% in octombrie, fata de luna precedenta, depasind de aproape trei ori estimarile analistilor, sustinuta de cererea pentru echipamente, transmite Bloomberg.

In septembrie, productia industriala a scazut cu 1%, potrivit datelor revizuite ale Ministerului Economiei.

Analistii anticipau un avans al productiei de 1% in octombrie, informeaza Mediafax.

Fata de intervalul similar din 2009, productia industriala a urcat cu 11,7%, dupa o crestere de 7,8% inregistrata in septembrie.

Un raport separat al Biroului Federal de Statistica a aratat ca exporturile Germaniei au scazut in mod neasteptat in octombrie, cu 1,1% fata de septembrie, cand au avansat cu 3%.

Economia Germaniei a alimentat cresterea din zona euro, dupa ce companiile au marit numarul de angajati si productia pentru a satisface cererea mondiala.

Increderea oamenilor de afaceri germani in economie a atins un nivel record in noiembrie, iar banca centrala (Bundesbank) a estimat saptamana trecuta ca PIB-ul va avansa in 2010 cu cel mai rapid ritm din ultimele doua decenii.

PIB-ul Germaniei va creste in acest an cu 3,6%, cu 2% in 2011 si cu 1,5% in 2012, potrivit Bundesbank.

Comisia Europeana anticipeaza ca economia zonei euro va avansa cu 1,7% in acest an si cu 1,5% in 2011, sustinuta de cresterea din Germania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
SUA si China: "Art of Deal versus Art of War"