Aurul s-ar putea scumpi pentru a treia saptamana consecutiv pe fondul deprecierii dolarului, evolutie ce ar putea orienta investitorii catre metalul pretios, informeaza Bloomberg.

Aurul, care se tranzactioneaza in dolari, s-a scumpit, saptamana trecuta, la New York cu 1,5 la suta, in conditiile in care deprecierea monedei americane in raport cu euro a sporit atractivitatea metalului pretios ca alternativa de investitii.

Contractele futures pentru luna aprilie au avansat saptamana trecuta pana la un pret de 428,40 dolari pe uncia de aur, cu 6,4 dolari mai mult decat saptamana precedenta. "Ar putea fi inceputul unei evolutii spre 450 de dolari pentru urmatoarele luni", a afirmat Daniel Hynes, analist in cadrul societatii Australia & New Zealand Banking Group, din Melbourne. Recordul ultimilor 16 ani a fost atins la 2 decembrie 2004, cand uncia de aur se tranzactiona la 458,70 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri