“Ne asteptam ca numarul total de tranzactii la nivel global sa creasca cu 10 pana la 15% pe termen mediu “ a precizat Dibelius .

Piata de fuziuni si achizitii (M&A) a crescut la nivel global cu 11% anul acesta, la 1950 miliarde dolari fata de 2009, conform datelor transmise de Bloomberg.

Goldman Sachs este a doua companie de consultanta in fuziuni si achizitii din 2010 dupa Morgan Stanley, arata datele citate.

Citeste si:

Veniturile in crestere ale companiilor au imbunatatit previziunile din mediul de afaceri, iar pietele aflate in expansiune , precum Brazilia, Rusia, India si China vor sustine cresterea numarului de tranzactii pe termen mediu, o perioada pe care a delimitat-o intr-un interval intre trei si cinci ani.
Pietele emergente au inregistrat 43% din numarul global de tranzactii din acest an, cu o crestere de 27% fata de anul 2007, cand Germania a inregistrat o scadere de 3-7%.

Piata de capital, in speta ofertele publice initiale (IPO), isi va reveni semnificativ anul viitor ajutata de fondurile de equity, care au inregistrat o crestere a cifrei de afaceri. “IPO-urile din sectorul nostru indica o imbunatatire in aceasta zona”, a mai spus oficialul Goldman Sachs.