Fuziunile si achizitiile la nivel global au un potential ridicat de crestere in 2011 datorita revenirii din domeniul corporatist, a declarat Alexander Dibelius, director operational Goldman Sachs, citat de Bloomberg.

“Ne asteptam ca numarul total de tranzactii la nivel global sa creasca cu 10 pana la 15% pe termen mediu “ a precizat Dibelius .

Piata de fuziuni si achizitii (M&A) a crescut la nivel global cu 11% anul acesta, la 1950 miliarde dolari fata de 2009, conform datelor transmise de Bloomberg.

Goldman Sachs este a doua companie de consultanta in fuziuni si achizitii din 2010 dupa Morgan Stanley, arata datele citate.

Veniturile in crestere ale companiilor au imbunatatit previziunile din mediul de afaceri, iar pietele aflate in expansiune , precum Brazilia, Rusia, India si China vor sustine cresterea numarului de tranzactii pe termen mediu, o perioada pe care a delimitat-o intr-un interval intre trei si cinci ani.
Pietele emergente au inregistrat 43% din numarul global de tranzactii din acest an, cu o crestere de 27% fata de anul 2007, cand Germania a inregistrat o scadere de 3-7%.

Piata de capital, in speta ofertele publice initiale (IPO), isi va reveni semnificativ anul viitor ajutata de fondurile de equity, care au inregistrat o crestere a cifrei de afaceri. “IPO-urile din sectorul nostru indica o imbunatatire in aceasta zona”, a mai spus oficialul Goldman Sachs.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si