Numarul miliardarilor care isi doneaza jumatate din avere a ajuns la 57

Alti 17 miliardari americani s-au alaturat unei campanii initiate de Bill Gates si Warren Buffett, in cadrul careia s-au angajat sa doneze cel putin jumatate din averi pentru actiuni caritabile, iar numarul total al acestora a ajuns la 57, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Campania "Angajamentul de a Darui/The Giving Pledge" a fost lansata de Gates si Buffet in iunie.

Acestia au cerut miliardarilor americani sa doneze cel putin jumatate din avere, in timpul vietii sau dupa moarte, si sa-si exprime public acest angajament printr-o scrisoare.

Campania nu primeste fonduri si nici nu indica potenatiali beneficiciari ai donatiilor, dar cere miliardarilor un angajament moral de a-si dona o mare parte din avere in scopuri caritabile.

Printre miliardarii care s-au alaturat campaniei se numara, Mark Zuckerberg si Dustin Moskovitz - cofondatori ai retelei de socializare Facebook, Steve Case - cofondator AOL, Carl Icahn, Ted Turner - fondatorul CNN, Michael Bloomberg, Larry Ellison - cofondator Oracle si producatorul de filme George Lucas.

"In numai cateva luni am facut progrese bune. Campania a dat un nou impuls oamenilor care se gandesc la actiuni filantropice", a afirmat Buffet.

Potrivit revistei americane Forbes, in Statele Unite se afla cei mai multi miliardari dintre toate tarile, respectiv peste 400.

Americanii au donat anul trecut 227 miliarde de dolari, potrivit unui studiu al Universitati din Indiana, cu numai 0,4% mai putin ca in 2008.

Buffet s-a angajat in 2006 sa doneze 99% averea sa fundatiei Bill & Melinda Gates si altor actiuni caritabile. Bill si Melinda Gates au donat, pana in prezent, 28 miliarde de dolari catre propria fundatie.

Fondatorul CNN, Ted Turner, primarul New York-ului, Michael Bloomberg, co-fondatorul Oracle, Larry Ellison, si producatorul de filme George Lucas se numara printre personalitatile care au fost convinse sa faca un astfel de gest de catre fondatorul Microsoft si celebrul finantist aflat la conducerea holdingului Berkshire Hathaway.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri