Pentru a realiza acest lucru, asiguratorul american va utiliza veniturile obtinute din vanzarea a doi asiguratori de viata din afara Statelor Unite, si anume Alico si AIA Group, urmand ca dupa aceea sa se concentreze pe retragerea obligatiilor fata de Departamentul Trezoreriei SUA.

In acest sens, conducerea companiei vizeaza atragerea de investitori pe segmentele de asigurari de locuinte, de viata si unitatile de pensionare, pentru a inlocui capitalul oferit de Guvern, dupa pierderile legate de creditele subprime.

Trezoreria, care a investit aproximativ 49 miliarde dolari in AIG, intentioneaza, de asemenea, sa transforme actiunile preferentiale primite de la AIG intr-un pachet de 1,66 miliarde de actiuni ordinare (comune), sau un procent de 92% din total, pana pe 15 martie 2011.

Citeste si:

Valorile mobiliare, astfel obtinute, vor fi vandute investitorilor privati, iar investitia Trezoreriei va deveni profitabila daca actiunile vor fi vandute la nimin 29 de dolari fiecare.

Asiguratorul american, controlat in proportie de aproape 80% de catre stat, a fost salvat prin mai multe imprumuturi la sfarsitul anului 2008, iar tranzactia catre Federal Reserve va spori participatia Guvernului la AIG la aproximativ 92.1%.