American International Group Inc (AIG) va rambursa catre Federal Reserve, autoritatea americana de reglementare financiara care a salvat asiguratorul de la faliment in anul 2008, suma de 21 de miliarde de dolari, scrie The Washington Post.
Pentru a realiza acest lucru, asiguratorul american va utiliza veniturile obtinute din vanzarea a doi asiguratori de viata din afara Statelor Unite, si anume Alico si AIA Group, urmand ca dupa aceea sa se concentreze pe retragerea obligatiilor fata de Departamentul Trezoreriei SUA.

In acest sens, conducerea companiei vizeaza atragerea de investitori pe segmentele de asigurari de locuinte, de viata si unitatile de pensionare, pentru a inlocui capitalul oferit de Guvern, dupa pierderile legate de creditele subprime.

Trezoreria, care a investit aproximativ 49 miliarde dolari in AIG, intentioneaza, de asemenea, sa transforme actiunile preferentiale primite de la AIG intr-un pachet de 1,66 miliarde de actiuni ordinare (comune), sau un procent de 92% din total, pana pe 15 martie 2011.

Valorile mobiliare, astfel obtinute, vor fi vandute investitorilor privati, iar investitia Trezoreriei va deveni profitabila daca actiunile vor fi vandute la nimin 29 de dolari fiecare.

Asiguratorul american, controlat in proportie de aproape 80% de catre stat, a fost salvat prin mai multe imprumuturi la sfarsitul anului 2008, iar tranzactia catre Federal Reserve va spori participatia Guvernului la AIG la aproximativ 92.1%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri