Germania si Franta s-au angajat, vineri, sa isi armonizeze sistemele fiscale, ca un exemplu de solutie in Europa pentru evitarea crizelor, dar au exclus emiterea de obligatiuni comune ale zonei euro sau majorarea actualului fond anticriza, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au declarat dupa o intalnire la Frieburg, la granita dintre cele doua tari, ca Franta si Germania trebuie sa dea un exemplu blocului comunitar in privinta armonizarii fiscale.

"Am convenit convergenta politicilor fiscale si multumesc cancelarului german pentru deschidere. Este foarte important sa putem spune partenerilor nostri ca suntem in zona euro si trebuie sa facem aceasta convergenta pentru protejarea monedei unice", a afirmat Sarkozy intr-o conferinta de presa comuna cu Merkel.

Cancelarul german a aratat ca trebuie stabilit un exemplu in probleme de competitivitate, cat de departe se poate merge, dincolo de politica bugetara.

Cei doi lideri au respins propunerea de emitere de euroobligatiuni, sustinuta de premierul Luxemburgului si sef al Eurogroup, Jean-Claude Juncker, impreuna cu Italia.

Merkel si Sarkozy nu sunt de acord nici cu majorarea fondului de stabilizare a zonei euro, de 750 de miliarde de euro, la care contribuie si FMI.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri