Seful Centrului Irlandez pentru Servicii Financiare, John Bruton, a condus delegatia, care timp de o saptamana a vizitat Arabia Saudita, Qatar, Bahrein si Emiratele Arabe Unite. Din delegatie au facut parte si reprezentanti ai bancii centrale de la Dublin, informeaza Mediafax.

Oficialii au sondat fondurile de investitii din Golf pentru a evalua interesul acestora intr-o eventuala preluare a bancilor irlandeze, care trebuie restructurate, parte a unui program de ajutor financiar extern in valoare de 85 de miliarde de euro, a declarat directorul unui fond de investitii din Emiratele Arabe Unite, citat de o publicatie locala.

Bruton a afirmat, insa, pentru Reuters, ca scopul vizitelor a fost mai degraba de a atrage furnizori de servicii financiare in Irlanda decat de a promova vanzarea bancilor, adaugand ca nu a reprezentat guvernul intr-o calitate oficiala.

Citeste si:

Bancherul irlandez, fost premier, s-a intalnit cu guvernatori de banci centrale din Golf, sefi de companii, banci si fonduri de investitii, inclusiv printul saudit Alwaleed bin Talal, presedinte al grupului de investitii Kingdom Holding.

Kingdom Holding are participatii minoritare la unele din cele mai mari companii din lume si a subscris, recent, 500 de milioane de dolari intr-o oferta publica initiala a General Motors.