Costurile programului nu vor afecta negativ angajamentul de reducere a deficitului asumat fata de Uniunea Europeana, a asigurat guvernul.

"Industria este un sector care va sustine avansul economiei pe termen lung, prin cresterea numarului de persoane angajate si a productivitatii", a afirmat, vineri, ministrul Industriei, Miguel Sebastian.

Programul include proiecte noi dar si mai vechi, fiind sustinut de sindicate si partidele de opozitie, a adaugat el. Ponderea industriei in Produsul Intern Brut al Spaniei ar urma sa creasca de la 15% la 18%.

Spania trebuie sa-si diversifice sursele de crestere, dupa ce a fost lovita puternic in timpul crizei de prabusirea domeniilor imobiliar si constructii, cele care au asigurat boom-ul economic al tarii in anii precedenti.

Citeste si:

Noile masuri includ cheltuieli pentru infrastructura, cercetare si dezvoltare, sustinerea intreprinderile mici si mijlocii, dar si o continuare a liberalizarii pietei energiei.

Autoritatile de la Madrid au anuntat in ultimele zece zile noi planuri de consolidare a finantelor statului, pentru a redobandi increderea investitorilor, dupa ce Irlanda a fost nevoita sa apeleze la ajutor financiar extern.