Pretul de tranzactionare al obligatiunilor executivului american a scazut dupa anuntul de saptamana trecuta al pachetului de masuri, din cauza temerilor privind efectele asupra gradului de indatorare al statului.

"Dintr-o perspectiva de credit, efectele negative asupra finantelor guvernului vor fi mai mari decat beneficiile unei cresteri economice mai ridicate", a afirmat analistul Moody's Steven Hess intr-un raport.

Daca proiectul legislativ devine lege, va avea "un impact negativ asupra deficitului bugetului federal si nivelului de indatorare", se arata in raport.

Citeste si:

O perspectiva negativa ar indica o probabilitate ridicata a retrogradarii de la nivelul maxim "Aaa" intr-o perioada de 12-18 luni. SUA au in prezent perspectiva stabila, indicand ca o revizuire negativa a calificativului nu este anticipata pentru acest interval.

Costurile de finantare a scutirilor de taxe, beneficiilor de somaj si altor masuri incluse in proiect ar putea fi de 700-900 miliarde de dolari, ceea ce ar creste gradul de indatorare a executivului la 72-73% din PIB.