Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat ca a pus sub supraveghere ratingul Spaniei, pentru o posibila revizuire in scadere, din cauza necesarului ridicat de finantare si a indoielilor legate de sectorul bancar, transmite Reuters.

Spania s-a aflat in ultima perioada in atentia pietelor internationale, dupa ce Irlanda a fost nevoita sa recurga la un pachet de ajutor extern in valoare de 85 de miliarde de euro in noiembrie, ca urmare a unor temeri similare, legate de sectoarele imobiliar si bancar, informeaza Mediafax.

"Moody's nu considera ca solvabilitatea Spaniei este amenintata si in presupunerile luate in calcul nu include si posibilitatea ca guvernul de la Madrid sa fie nevoit sa apeleze la sprijinul programului de stabilizare financiara infiintat la nivelul Uniunii Europene. Totusi, necesarul ridicat de finantare al tarii, atat pentru guvern cat si pentru autoritatile regionale si banci fac Spania vulnerabila la la noi episoade de dificultati in finantare", a afirmat Kathrin Muehlbronner, analist la Moody's.

Guvernul spaniol a negat ferm ca va avea nevoie sa apeleze la Programul European de Stabilitate Financiara, in valoare de 750 de miliarde de euro, si a respins orice similaritati intre propria situatie economica si cea a Irlandei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si