UniCredit are un nou sef peste operatiunile din ECE

UniCredit l-a numit pe directorul diviziei de corporate si investment banking pentru Europa Centrala si de Est (ECE) al Bank Austria, Gianni Franco Papa, la conducerea operatiunilor din ECE, a anuntat grupul italian, scrie Mediafax.

Functia de sef al operatiunilor pentru regiunea ECE a fost ocupata anterior de actualul director general al UniCredit, Federico Ghizzoni. Papa se va afla sub controlul direct al directorului general al UniCredit.

Totodata, banca italiana a aprobat cadrul unui plan de dezvoltare care vizeaza imbunatatirea profitabilitatii si eficientei. Liniile generale care stau la baza planului vor fi prezentate comunitatii financiare pana in vara anului urmator.

Europa Centrala si de Est va reprezenta o zona importanta de crestere pentru UniCredit si va inregistra o majorare progresiva a capitalului alocat in urmatorii ani. In regiune, UniCredit va acorda o atentie sporita tarilor cu cele mai bune perspective de profit. Aceeasi abordare selectiva se va afla la baza reevaluarii pe pietele unde situatia grupului nu permite un nivel adecvat de profitabilitate sau o pozitie puternica.

UniCredit a anuntat, la inceputul lunii decembrie, ca intentioneaza sa deschida 900 de sucursale noi in Europa Centrala si de Est, din care 300 in Romania.

Noile sucursale vor fi deschise in urmatorii cinci ani, a declarat directorul executiv al UniCredit, Federico Ghizzoni, citat de Wall Street Journal.

In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin: Unicredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri