iderii Uniunii Europene (UE) vor aproba un plan de infiintare a unui mecanism permanent de solutionare a crizelor din zona euro in timpul reuniunii care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani la Bruxelles, a declarat cancelarul german Angela Merkel, citat de agentia Reuters, preluata de Mediafax.
Sefii de state si de guverne vor sustine un acord convenit luna trecuta de ministrii de Finante ai statelor UE pentru crearea Mecanismului European de Stabilizare, care va inlocui programul actual de 750 de miliarde de euro incepand de la mijlocul anului 2013.

Intr-un discurs in camera inferioara a Parlamentului, Merkel a reafirmat angajamentul Germaniei de a-si sustine partenerii europeni, dar a respins, din nou, ideea lansarii de obligatiuni comune pentru zona euro.

"Stim ca euro este destinul nostru comun, iar Europa viitorul nostru. Nimeni nu va fi abandonat in Europa. Statele europene vor reusi impreuna", a spus cancelarul.

Programul de stabilizare de 750 de miliarde de euro, la care Fondul Monetar International contribuie cu 250 de miliarde de euro, expira in iunie 2013. Pana in prezent acesta a fost utilizat pentru acordarea de ajutor financiar extern Greciei si Irlandei.

"Declaratia ministrilor de Finante din zona euro de la 28 noiembrie, in care au fost convenite principiile noului mecanism, va fi aprobata si de Consiliul European", a spus Merkel.

Pentru ca proiectul european sa functioneze, toate statele trebuie sa traga in aceeasi directie.

"Este vorba de o integrare politica mai profunda, si, in ceea ce priveste euro, peste orice integrare a politicilor economice. Din aceasta cauza este atat de important sa vorbim despre o integrare politica mai completa in urmatoarele luni", a adaugat Merkel.

Guvernul german respinge, insa, idee unei colectivizari a riscului, care s-ar intampla in cazul emisiunii de obligatiuni comune ale zonei euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri