Increderea directorilor de companii din Germania in economia tarii a crescut neasteptat in decembrie, dupa ce avansul cererii de consum a contribuit la sustinerea recuperarii celei mai mari economii din Europa, potrivit datelor institutului de cercetare Ifo, citat de Bloomberg.
Indicele pentru climatul de afaceri a urcat de la 109,3 puncte in noiembrie la 109,9 puncte, potrivit unui sondaj la care au participat aproximativ 7.000 de directori de companii. Actualul nivel este cel mai ridicat din 1991, an in care Ifo a inceput sa publice date pentru Germania reunificata, informeaza Mediafax.

Economia germana sprijina si recuperarea zonei euro, declinul somajului incurajand cresterea cererii de consum si realizarea de investitii de catre companii.

"Economiei germane ii merge foarte bine si va continua sa inregistreze performante mai bune decat regiunea euro. Cererea de consum se accelereaza, beneficiind de recuperarea de pe piata muncii, chiar in perioada in care exporturile incetinesc putin", a spus Aline Schuiling, economist la ABN Amro.

Germania va inregistra anul acesta o crestere a PIB de 3,6%, maximul ultimilor 19 ani, pentru care exista date privind Germania reunificata, urmata de o incetinire la 2% anul urmator, potrivit estimarilor bancii centrale.

In comparatie, Comisia Europeana anticipeaza ca economia zonei euro va avansa cu 1,7% in acest an si cu 1,5% in 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri