Datele culese de Thomson Reuters arata ca pietele emergente au inregistrat 17% din piata, iar in sectorul energetic a fost inregistrata cea mai mare activitate.

Pentru anul viitor, analistii de la Credit Suisse, Nomura si Societe Generale prevad mentinerea trendului ascendent al pietei.

Datoriile ieftine, sumele mari de bani incasate, necesitatea accelerarii cresterii economice si reactia pozitiva a pietei in 2010 ar trebui sa impulsioneze firmele, au declarat analistii.

Deutsche Bank, al cincilea mare furnizor de consultanta in domeniu, se asteapta la un avans mai mare anul urmator.

Citeste si:

“Este mai multa incredere, se dispune de mai mult capital, costurile financiare sunt atractive, iar companiile sunt concentrate pe descoperirea posibilitatilor de crestere", a declarat Henrik Alaksen, director al departamentului de fuziuni si achizitii al Deutsche Bank.

Directorii din domeniu se asteapta in medie la o crestere a pietei la 3.000 de miliarde de dolari, potrivit sondajului realizat de Reuters.

Pietele emergente au inregistrat o suma record de 378 miliarde dolari in timp ce pietele dezvoltate au stagnat. Per total piata a crescut cu 19% , in timp ce in Statele Unite ale Americii fuziunile si achizitii s-au extins cu 11% , iar in Europa cu 5%.