Premierul elen, Georges Papandreou, propune lansarea unei campanii prin care se vor strange un milion de semnaturi din partea cetatenilor europeni pentru a determina statele Uniunii Europene sa emita obligatiuni comune ca raspuns la criza financiara, transmite AFP, citata de Mediafax.
"In legatura cu problema guvernantei economice si a eurobondurilor, propun o campanie europeana care poate ajunge pana la strangerea a unui milion de semnaturi. Este o initiativa care se adreseaza oamenilor, sindicatelor dintr-o Europa conservatoare, dar in care mai exista persoane care vor ca regiunea sa mearga inainte", a afirmat Papandreou.

El a mentionat ca aceasta campanie se incadreaza in "initiativa cetatenilor europeni", o procedura adoptata in aceasta saptamana de Parlamentul European care permite cetatenilor Uniunii, cu conditia strangerii unui milion de semnaturi, sa propuna direct Comisiei Europene masuri legislative.

Grecia, primul stat lovit de criza datoriilor din zona euro, pledeaza inca de anul trecut pentru emiterea de eurobonduri ca mijloc pentru evitarea speculatiilor impotriva uniunii monetare. O astfel de masura este criticata in special de Germania, statul care se finanteaza de pe piete cu cel mai redus cost din zona euro.

Proiectul este sustinut in principal de seful Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri