Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, a obtinut luni acordul actionarilor pentu emiterea de actiuni noi si obligatiuni convertibile, operatiuni prin care capitalul companiei va fi majorat cu 1,05 miliarde de euro, transmite Reuters.
"Ne izolam capitalul de orice potential risc", a declarat presedintele consiliului de administratie al bancii, Michael Sallas, in adunarea actionarilor, scrie Mediafax.

Detaliile operatiunilor vor fi anuntate pe 3 ianuarie, a adaugat el.

Actionarii au aprobat o emisiune de drepturi de preemptiune de 800 milioane euro si o emisiune de obligatiuni convertibile de 250 milioane euro, majorarea de capital avand astfel o valoare totala de 1,05 miliarde euro. Piraeus are in prezent o valoare de piata de 1,26 miliarde euro.
In asteptarea unor conditii economice dure si in 2011, al treilea an consecutiv de recesiune in Grecia, bancile elene au optat sa-si consolideze pozitia prin majorari de capital pentru a rezista.

Imprumuturile acordate bancilor elene de catre Banca Centrala Europeana (BCE) au crescit de peste doua ori in primele 11 luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a lui 2009, la 95 miliarde euro. Totodata, sistemul bancar din Grecia a suferit retrageri de depozite de 27 miliarde euro, adica 11% din soldul de la sfarsitul anului trecut.

In acelasi timp, situatia dificila din Grecia a propulsat creditele neperformante la 10% din soldul din sistem la sfarsitul celui de-al treilea trimestru.

National Bank of Greece (NBG), cea mai mare banca elena, a obtinut in luna octombrie 1,8 miliarde euro prin operatiuni similare.
Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, a obtinut luni acordul actionarilor pentu emiterea de actiuni noi si obligatiuni convertibile, operatiuni prin care capitalul companiei va fi majorat cu 1,05 miliarde de euro, transmite Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri