"Ne izolam capitalul de orice potential risc", a declarat presedintele consiliului de administratie al bancii, Michael Sallas, in adunarea actionarilor, scrie Mediafax.

Detaliile operatiunilor vor fi anuntate pe 3 ianuarie, a adaugat el.

Actionarii au aprobat o emisiune de drepturi de preemptiune de 800 milioane euro si o emisiune de obligatiuni convertibile de 250 milioane euro, majorarea de capital avand astfel o valoare totala de 1,05 miliarde euro. Piraeus are in prezent o valoare de piata de 1,26 miliarde euro.
In asteptarea unor conditii economice dure si in 2011, al treilea an consecutiv de recesiune in Grecia, bancile elene au optat sa-si consolideze pozitia prin majorari de capital pentru a rezista.

Citeste si:

Imprumuturile acordate bancilor elene de catre Banca Centrala Europeana (BCE) au crescit de peste doua ori in primele 11 luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a lui 2009, la 95 miliarde euro. Totodata, sistemul bancar din Grecia a suferit retrageri de depozite de 27 miliarde euro, adica 11% din soldul de la sfarsitul anului trecut.

In acelasi timp, situatia dificila din Grecia a propulsat creditele neperformante la 10% din soldul din sistem la sfarsitul celui de-al treilea trimestru.

National Bank of Greece (NBG), cea mai mare banca elena, a obtinut in luna octombrie 1,8 miliarde euro prin operatiuni similare.
Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, a obtinut luni acordul actionarilor pentu emiterea de actiuni noi si obligatiuni convertibile, operatiuni prin care capitalul companiei va fi majorat cu 1,05 miliarde de euro, transmite Reuters.